top of page

Klimatkompensering

Vi erbjuder en av marknadens mest diversifierade portföljer av klimatkompenseringsprojekt med noga utvalda partners. Rådgivning och förmedling av klimatkompensering är vårt primära område och vi ser till att ni hittar rätt projekt och strategi för detta.

 

Vi letar alltid nya projekt och har koll på den senaste utvecklingen. Vi var till exempel först med att introducera Climeworks Direct Air Capture till den Svenska marknaden. För globala certifierade projekt samarbetar vi med Natural Capital Partners vilka vunnit utmärkelsen best offset company of the year 10 år i rad. Vill man sticka ut och ha mer lokal förankring har vi projekt och samarbeten för detta också tex. via Naturarvet som bevarar Svensk Gammelskog och Ecoera för Biokol. 

077_1024_683_s.jpg

Aktuella 

projekt

Här kan ni se exempel på aktuella projekt och priser. Läs mer

Hur kommer man igång?

Sätt igång steg för steg här 

Räkna ut era utsläpp

Välj projekt

Berätta vad ni gör

Grundläggande info om hur klimatkompenserings fungerar och varför det är viktigt. Läs mer

världens mest effektiva klimatkompensering ?!

Läs mer om Direct Air Capture. Klicka här

20170510DSC_6501_PhotosbyJuliaDunlop-1.j

De globala målen

Unknown.png

Så inkluderar du de globala målen i din klimatkompensering 

Läs mer

KLIMATKOMPENSERING

STEG för STEG

Räkna ut era utsläpp

Vill du bli kontaktad för att börja räkna på ert företags utsläpp?  Klicka här

För att veta vad som är en rimlig mängd CO2 att kompensera är det så klart en fördel om man vet hur mycket utsläpp man ger upphov till. Oavsett om ni tänkt kompensera för hela företagets utsläpp eller bara en produkt eller kanske en flygresa så bör kompenseringen utgöra en del av er hållbarhets strategi. I vår mening börjar allt seriöst hållbarhetsarbete med att få koll sitt klimatavtryck.  

Det finns en del förenklade verktyg för att räkna på sina utsläpp man kan hitta på nätet, men dessa ger på sin höjd en fingervisning och är extremt förenklade. Vi rekommenderar att man upprättar ett klimatbokslut enligt GHG (Greenhouse Gas Protocol) som ger en detaljerad och korrekt överblick och beräkning.  När man väl vet avtrycket kan man börja sätta en seriös riktlinje för hur man ska minska sina utsläpp och negativa klimatpåverkan. Det kommer alltid bli utsläpp man inte kan undvika och dessa är lämpligen den riktlinje man bör ta för hur mycket företaget skall klimatkompensera. För att klara Parisavtalet och vår globala utmaning med att förhindra en global uppvärmning som överstiger nivåer med katastrofala snöbollseffekter så bör företag sikta på att åtminstone på sikt kompensera för alla sina utsläpp eller mer. Varför egentligen sikta på något mindre än att vara klimatpositiv? 

Men allt arbete måste börja någonstans så alla åtgärder är bättre än inga. Det viktiga är att börja nu inte imorgon. Med andra ord go Eco Now!

Välja projekt

Att välja Klimatkompensering är komplicerat och enkelt på  samma gång. Alla projekt gör nytta och det går relativt snabbt att få en bra idé om vad de olika projekten går ut på. Våra projekt via Natural Capital Partners tillexempel visar tydligt vilka av de globala målen som uppfylls för respektive projekt. Men just den faktiska klimanyttan i Co2 skiljer sig åt en hel del via projekten vilket kan var bra att känna till. Vissa projekt är stora och globala och förmedlas av i regel alla större förmedlare av krediter i dessa projekt, olika projekt har olika certifieringar som tredjehandsgranskar dem och det är också en skillnad i tid - när äger den faktiska reduceringen av koldioxid rum?  För att skatteverket i Sverige skall godkänna kompenseringen som avdragsgill måste det också räknas som tydlig marknadsföring. Att projektet då synkar med företagets profil och värderingar är av stor vikt. Vi rekommenderar därför att ni konsulterar oss innan ni väljer projekt.  Vill ni direkt se några av våra aktuella projekt klicka här

välja klimatkompesering
Räkna ut era utsläpp

Kommunicera vad ni gör

Kommunikation av ert miljöarbete och klimatkompensering är av stor vikt. Ja det är PR relaterat men det innebär inte att det automatiskt blir green wash, det blir det bara om man överdriver betydelsen av sina åtaganden eller säger något som inte stämmer. Klimatkompensering är aldrig en ursäkt för att fortsätta business as usual. Det är inget alternativt för att inte ta arbetet med att minska de egna utsläppen på allvar.  Ett vanligt misstag är att man inte berättar om vilka åtgärder man gör för att man inte nått sina mål än eller är nöjd med hur mycket utsläpp man har idag. Det är i regel ett misstag, ingen har nått hela vägen, det viktiga är att berätta vad ni gör redan idag och att ni vill vara en del av lösningen. Hållbarhet handlar mycket om transparens och det kan för många företag vara något nytt. Men att kommunicera positiva nyheter och ambitioner inom hållbarhet har bevisats inspirera andra och skapar på så sätt en positiv snöbollseffekt.  Vi ska därför inte se hållbarhet som konkurrens utan dela med er av det ni gör som är bra - det ger också bolaget bra PR. 

I Sveriges är klimatkompensering dessutom just nu endast avdragsgill om den kan bevisas vara en del av marknadsföringen. Kommunikation är således tom ett krav från ett skattemässigt perspektiv. 

 

Väljer ni oss som partner så finns vi tillhands hela vägen för att rådgöra er med er kommunikations strategi. En av våra största styrkor är vår koll på den miljödrivna marknaden historiskt och framöver. Vi har under många år följt och analyserat projekt och företags kommunikationsstrategier kring hållbarhet, hur dem blivit mottagna och vilket genomslag dem fått.  Både framgångsrika exempel och kanske ännu viktigare mindre framgångsrika. Denna kunskap i kombination med global framtidsspaning är en stor tillgång i arbetet med att utforma er egna unika hållbarhets strategi och kommunikation. 

kommunicera

Reforestation

&preservation

Preserving and adding to the worlds carbon sink capacity. Price from around 6 Euros / ton

The forest are in addition to our oceans the most important natural carbon sinks. Trees binds CO2 in various amounts depending on type of tree, and all trees takes various time to to grow. Protecting our rainforests and natural old forests are of massive importance as they can’t just be replaced by new fast-growing trees for industry use. Rainforests and other old forest are often slow growing trees that live for a very long time and are part of a habitat that have unique biodiversity qualities.

Protecting our rainforests and at the same time planting new trees and securing a sustainable deforestation policy in developing countries is one the most important and conrete actions we can take against global warming. 

When calculating the carbon emission benefits in CO2 from forest projects  a certain loss caused by storms, fires etc are taken into account. 

We work with Natural Capital Partners for global protection and reforestations projects, but also with Naturarvet to preserve the last natural old forests in Sweden. 

Contact us for more information about available forest projects. 

skog
Direct Air Capture

Speeding up

Renewable energy

Speeding up the transformation to renewable energy is an important task. This offsetting projects doesn’t cary the same powerful storytelling or social values but is a cost efficient and a proven method for offsetting. 

The projects make renewable energy plants in developing countries possible, and excludes the often cheaper and pouluting fossil fuel alternatives being set up instead. 

Prices from about 3-4 euro per Ton for large volume orders. Smaller orders are of course also possible, contact us for price. Se our current projects here 

förnybar energi

Negativa utsläpp

Negativa utsläpp är inte någonting negativt utan referera till att man minskar mängden koldioxid i atmosfären. Tillskillnad från projekt som förhindrar utsläpp. Exempel på negativa utsläpp är Biokol, skog, Direct Air Capture och BECC.

Läs mer i vår klimatkompenserings skola här

negativa utsläpp

BIOKOL

Biokol har av FN:s klimatpanel IPCC, identifierats som en av få tillgängliga teknologier för att skapa minusutsläpp och tekniken finns på plats redo att skalas upp.

bic53diejf6vukigv6rt.jpg

Biokol kallas produkter från biomassa, som torrefierats. Dessa kan användas som jordförbättrande produkter till jordbruk och trädgård samt för negativa utsläpp. 

 Biokolsprocessen tar via fotosyntesen ut koldioxid ifrån atmosfären och omformar kolet till stabila strukturer som inte bryts ner på hundratals år och till stor grad kan kvantifieras. Det vill säga är mer exakt i sin beräknade klimatnytta än många andra konventionella projekt. 

tydlig trend för Biokol"

Vi har märkt en tydlig trend i att allt fler bolag tittar på Biokol som ett alternativ för klimatkompensering. Ett tydlig exempel på detta är tillexempel att PR byrån Westander som alltid liger i framkant valde Biokol som del av sin klimatkompensering.

 

Biokol är inte lika kostsamt som några av de mer avancerade formerna av negativa utsläpp, samtidigt ses det som en mer permanent lagring och ”nytt” än plantering av skog. Biokol har även flera projekt I Sverige och många kunder gillar den lokala förankringen. 

Vi förmedlar klimatkompensering via Biokol i samarbete med Ecoera

ECOERA_SUN_AIR_LIFE_EARTH_360x.png
Biokol

Eco Now

 

Fair

The Eco Now fair was the first big sustainability exhibition in Sweden that included everything from organic food to sustainbile fashion (picture) . The Eco Now fair have been arranged since 2009 on different venues such as Kistamässan, Münchenbryggeriet, Clarion Sign and even out side occupying all of Kungsträdgården in Stockholm. There is currently no set date when the next big Eco Now fair will take place. 

bottom of page