top of page

Attraktiv 
hållbarhet

Den miljödrivna marknaden har i vår mening länge präglats av produkter och tjänster som helt enkelt känns mindre attraktiva. Vi kallar dessa produkter för "bruna kuvert" en produkt som länge var någon sorts symbol för det hållbara men lite tråkigare och "fulare" valet. Lyckligtvis har utvecklingen gått åt rätt håll, men det finns ändå mycket kvar att önska. 

I begreppet attraktiv hållbarhet inkluderar vi en hel del. Det innefattar lösningar och produkter folk faktiskt vill ha och att våga ändra på föreställningen om hur ett hållbart val kan och får se ut. Det innefattar också att rapporter och beräkningar måste  vara begripliga för läsaren och att vi trendspanar kring det senaste. 

 Attraktiv hållbarhet helt enkelt.

Fisker Karma at Eco Now Show
entre inne.jpg

Designat ekohus

Eco Now House 2.0 är vårt 

senaste projekt inom hållbar inredning, design och renovering. Vi omdefinierar termen ekohus och samlar marknadens senaste innovationer under ett tak. 

 

Besök webbsidan för projektet 

Eco Now Orebro 2010 (8).JPG

Event & upplevelse

Event kan vara ett effektivt sätt att visa upp en mer attraktiv sida av hållbarhet. Vi har lång erfarenhet av att arrangera event och invigningar bland annat Sveriges största miljö och hållbarhetsutställning Eco Now.

Läs mer om vår eventverksamhet

Design &

produktion

Vi har ett brett kontaktnät av alltifrån konstnärer till produktionsfirmor som tillsammans med vår kunskap inom hållbara material och kommunikation kan skapa det mesta. I bild är skafferivägg av återvunnet spillmaterial i egen design (ses i eco now house)

skafferivägg_.jpg

Klimatsmart 

pool

För Op living har vi utvecklat en klimatsmart swimming pool som är är upp  till 80% mer energieffektiv, kan återvinnas hus många gånger som helst 

och är helt klorfri.

Läs mer

Enjoying the Pool

Framtidspaning

Framtid och trendspaning är en del av vårt signum och DNA. Det kommer från vår bakgrund som miljömässa där vi letade upp det senaste inom den miljödrivna marknaden och visade upp i Sveriges största miljöutställning och expo.  Vår trendspanings kunskap kommer på köpet när man anlitar oss som partner men är också en tjänst som kan beställas skräddarsytt. 

I vårt egen-initierade projekt "Sveriges mest moderna Ekohus" letade vi upp marknadens ledande innovationer inom hus, hem och energieffektivisering och applicerade dessa i ett och samma objekt. 

 

Inom klimatkompensering och investerings projekt så introducerade vi världens första operativa Direct Air Capture teknik till den svenska marknaden. Vi förutsåg trenden med såväl biokol som blue carbon projects och kunde implementera dessa långt tidigare än mer etablerade klimatkompenserings företag i Sverige. 

 

Med Eco Now som partner har ni alltid koll på det senaste och kan ligga steget före.

Green Indoors
hugc0czfvahgsefr1sypya.jpeg

Hjärt-lungfondens 
hjärtepins

Vi har gjort flera projekt för den ideella sektorn och utvecklat insamlingskampanjer till att bli mer attraktiva än att ha försäljare på gatan som jagar månadsgivare. Hållbarhet är inte bara klimat och miljö även om det är våra främsta expertis och verksamhetsområden på Eco Now. Social hållbarhet, hälsa och bekämpning av fattigdom är andra viktiga hållbarhetsaspekter. 

För hjärt-Lungfonden tog vi fram den årliga Hjärte-pinskampanjen och etablerade den som en årlig återkommande aktivitet. 

bottom of page