top of page

Skillnad på riktigt

I bland kan det vara svårt att se och förstå vilken effekt eller skillnad specifika åtgärder faktiskt genererar.

Vi premierar åtgärder och strategier som gör skillnad på riktigt. Hållbarhet i praktiken.  Men det kan också handla om att beröra och inspirera "på riktigt" -  där effekten ligger i vad man inspirerar andra till att göra i sin tur.

kontakta oss om ni vill veta mer om vad vi kan göra för er. 

Investera i trädprojekt gör klimatnytta på riktigt, men är knappast särskilt nyskapande. Vissa projekt har dock mer att berätta än andra. Kontaka oss så berättar vi mer om några av våra mest spännande trädprojekt.

Direct Air
Capture

En av de viktigaste teknikerna för att komma åt de förhöjda halterna av koldioxid i atmosfären stavas Direct Air Capture (DAC). Man fångar in koldioxid från luften, separerar den och lagrar den. Världens första operativa fabriker för permanent borttagning av koldioxid ligger i Island och genomförs av företaget Climeworks. Eco Now var först med att introducera Climeworks på den svenska marknaden och är fortsatt ett av få ombud som kan förmedla deras tjänster på den Nordiska marknaden.

Gör mer

För vissa kunder handlar det om att komma igång, för andra att se till så man inte ligger efter. Vi är behjälpliga oavsett nivå, men för de som vill göra mer, ta stafettpinnen och leda utvecklingen för dessa kunder vågar vi påstå att vi har extra mycket att erbjuda. 

Vill du veta mer hur vi ka ta er till nästa nivå så boka ett förbehållslöst möte 

sodastream-logo-214C6D9175-seeklogo.com.png

SodaStream är en av våra kunder som vill "göra mer" och som vi fått förmånen att agera strategisk och kommunikativ hållbarhetskonsult till.

 

Deras produkt är i grunden ett verktyg som redan minskar klimatavtrycket för de som vill ha kolsyrad dryck, i många delar av världen utgör de också en viktig faktor i att minska användandet av engångsplast i dryckesflaskor.

 

Eco Now har gjort beräkningar för att klargöra hur stor besparing deras produkter faktiskt medför, konsulterat kring långsiktiga strategier och kommunikation mellan deras globala marknader, samt analyserat åtgärder och profil specifikt för den nordiska marknaden. Vi har också analyserat förbättringspotential i tillverkningsprocessen av produkterna och tagit fram projekt och underlag så att SodaStream investerar 115 % av sitt klimatavtryck från sina gascylindrar i relevanta projekt som både förhindrar, reducerar och tar bort koldioxid. 

Water

Vatten i alla dess former är inte bara en förutsättning för liv, det är också ett av de prioriterade globala målen och "blue credits" en av de hetaste trenderna inom klimatfinansierings projekt. 

Vill ni veta hur ni konkret kan bidra till att minska er vattenkonsumtion som företag såväl som att investera i viktiga vattenrelaterade-projekt?

 

Kontakta oss 

kundcase

Lägre klimatavtryck med äkta träfönster

Ekstrands fönster kontaktade oss för att reda ut vilken av deras produkter som hade lägst klimatavtryck det "underhållsfria" fönstret med aluminium karm eller deras äkta träfönster utan aluminium som måste målas om med jämna mellan rum.  Äkta träfönster visade sig ha betydligt lägre klimatpåverkan, en studie som kan förändra en hel del inom konceptet hållbart byggande. 

Läs studien här

marie hager.jpg

Sveriges mest 

moderna Ekohus

I detta egen-initierade projekt förvandlade vi en villa från 1963 till Sveriges mest moderna ekohus. 

Projektet innefattar både kommunikation och praktiskt nyttjande. Huset agerar såväl kontor som hem och är möjligt att boka för visning såväl som event och boende. 

Läs mer om vad vi kan erbjuda inom hållbar byggnation, kontor, renovering och design. 

nova_c_bench_tilde_w_planters.jpg

POSITIV klimatpåverkan?!

Det råder många termer och begrepp inom hållbarhet, tillexempel kan negativt och positivt ibland ha i princip samma innebörd. Negativa utsläpp kan bidra till klimatpositivtet tillexempel. Med nya EU direktivet Green Claims kommer termer som klimatpossitiv dock inte längre att att vara kosher. 

 

Men då klimatpositiv fortfarande var ett begreppet fick vi i uppdrag att tillsammans med vår parter RE:Profit utföra ett uppdrag för möbeltillverkaren Green Furniture som ville veta hur hur deras storsäljande produkt Nova C kunde klassas som klimatpositiv.  Vi räknade även fram klimatvinsten av få produktionen cirkulär via ett ”take back system” - dvs. där produkten istället för att gå till deponi går tillbaka till tillverkaren för reparation och uppfräschning. 

 

Läs mer om projektet på  GreenFurnitures webbsida där även studien kan laddas ned. 

Dipping Pool

Attraktiv hållbarhet

Inom konceptet attraktiv hållbarhet vänder vi på föreställningarna om hur miljödrivna produkter får och kan se ut. Inom denna paroll har vi varit med och utvecklat Miljöpoolen för OP Living, arrangerat ekolyx event för Connossieurs läsare och renoverat 60-tals hus till Sveriges mest moderna Ekohus. 

A Woman Looking out of a Swimming Pool
bottom of page