top of page

Skillnad på riktigt

I bland kan det vara svårt att se och förstå vilken effekt eller skillnad specifika åtgärder faktiskt genererar.

Vi premierar åtgärder och strategier som ger skillnad på riktigt. Hållbarhet på riktigt.  Men det kan också handla om att beröra och inspirera "på riktigt" -  där den verkliga effekten ligger i vad man inspirerar andra till att göra i sin tur.

Investera i trädprojekt gör klimatnytta på riktigt, men är knappast särskilt nyskapande. Vissa projekt har dock mer att berätta än andra. Kontaka oss så berättar vi mer om några av våra mest spännande trädprojekt.

Direct Air
Capture

En av de viktigaste teknikerna för att komma åt de förhöjda halterna av koldioxid i atmosfären stavas Direct Air Capture (DAC). Man fångar in koldioxid från luften, separerar den och lagrar den. Världens första operativa fabriker för permanent borttagning av koldioxid ligger i Island och genomförs av företaget Climeworks. Eco Now var först med att introducera Climeworks på den svenska marknaden och är fortsatt ett av få ombud som kan förmedla deras tjänster på den Nordiska marknaden.

Gör mer

För vissa kunder handlar det om att komma igång, för andra att se till så man inte ligger efter vi är behjälpliga oavsett nivå, men för de som vill göra mer, ta stafettpinnen och leda utvecklingen för dem vågar vi påstår att vi har särskilt mycket att erbjuda. 

Ett exempel är vårt projekt 200

Vill du veta mer hur vi ka ta er till nästa nivå så boka ett förbehållslöst möte 

sodastream-logo-214C6D9175-seeklogo.com.png

SodaStream är en av våra kunder som vill "göra mer" och som vi fått ha förmånen att agera strategisk och kommunikativ hållbarhetskonsult till.

 

Deras produkt är i grunden redan ett verktyg som minskar klimatavtrycket för de som vill ha kolsyrad dryck, i många delar av världen utgör de också en viktig faktor i att minska användandet av engångsplast i drykesflaskor.

 

Eco Now har gjort beräkningar för att klargöra hur stor besparing deras produkter faktiskt medför, lämnat förslag på långsiktiga strategier och kommunikation globalt samt analyserat åtgärder och profil specifikt för den nordiska marknaden. Vi har också analyserat förbättringspotential i tillverkningsprocessen av produkterna och tagit fram projekt och underlag så att SodaStream investerar 115 % av sitt klimatavtryck från sina gascylindrar i relevanta projekt som både förhindrar, reducerar och tar bort koldioxid. 

Water Drops

Vatten i alla dess former är inte bara en förutsättning för liv, det är också ett av de prioriterade globala målen. 

Vill ni veta hur ni konkret kan bidra till att minska er vattenkonsumtion som företag såväl som att investera i viktiga projekt?

 

Kontakta oss 

Läs studien här

Lägre klimatavtryck med äkta träfönster

Ekstrands fönster kontaktade oss för att reda ut om deras "underhållsfria" fönster med aluminium karm eller deras äkta träfönster som måste målas om med jämna mellan rum var bäst i avseende kring klimatpåverkan.  Äkta träfönster visade sig ha betydligt lägre klimatpåverkan, en studie som kan förändra en hel del inom konceptet hållbart byggande. 

Sveriges mest 

moderna Ekohus

I detta egen-initierade projekt förvandlade vi en villa från 1963 till Sveriges mest moderna ekohus. 

Projektet innefattar både kommunikation och praktiskt nyttjande. Huset agerar såväl kontor som hem och är möjligt att boka för visning såväl som event och boende. 

Läs mer om vad vi kan erbjuda inom hållbar byggnation, kontor, renovering och design. 

bottom of page